Qué mellor forma de celebrar este día tan especial que cunhas receitas moi moi ricas??
Aquí vos deixamos dous que nos gustan un montón!

Tipo de receta: Doce
Número de partes: 4 porciones
Tempo de preparación: 20 Minutos
Tempo de cocción: 0 Minutos
Listos en: 20 Minutos
Aquí vos deixamos dous que nos gustan un montón!
A primeira é esta:
Tipo de receta: Doce
Número de partes: 4 porciones
Tempo de preparación: 20 Minutos
Tempo de cocción: 0 Minutos
Listos en: 20 Minutos
Dificultade: Fácil
Ingredientes:
Ingredientes:
100 g de azúcre
2 ovos
25 g de mantequilla Medio sobre de levadura
2 ovos
25 g de mantequilla Medio sobre de levadura
Ralladura de 1 limón
1 pizca de sal
1 vasito de leite morno
1 pizca de sal
1 vasito de leite morno
Preparación:
Paso 1: Facer no lume ó almíbar forte có azucre e auga.
Paso 2: Engadir a amendoa e remexer fortemente ata formar unha pasta.Deixar enfriar mentras se confecciona o doce de xema.
Paso 3: No lume facer o almíbar co azucre e auga.Amasar o mazapán e estiralo co rollo da cociña, nunha superficie espolvoreada con azúcre glas.
Paso 4: Cortar tiras de 4 centímetros. E logo éstas en cadrados.
Paso 5: Enrollar cada cadrado nun palito de 1 centímetro de diámetro. Pegar a masa cos dedos para formar uns pequenos cilindros e pasalas por azucre glas. Sacar do palo, deixar secar e rechear co doce de xema.
A segunda é esta:
![]() |
"Chulas de Calacú" |

Ingredientes:
250 grs. de Fariña de trigo.
3 cucharadas soperas de azúcre(colmadas.
Medio sobre de levadura Royal.
2 ovos.
125 ml de leite.
1/2 copa de anís.
Preparación:

1. Poñer a cocer a cabaza cun pouco de sal, durante 10 minutos aprox.
2. Batir a cabaza cocida e engadir ó leite y os ovos, batir.
3. Engadir ó azúcre e ir batendo. Engadir o anís.
4. Engadir a fariña ata que quede unha crema consistente pero sen ser espesa, parecida a das filloas ou crepes.
![]() |
5. Nunha tixola ponse aceite dabondo e se lle botan unhas mondas de limón ou de laranxa para que o aceite absorva o sabor. Cando estean torradas, retirar. 6. Cun cazo botanse pequenos montóns do amoado ( masa das chulas) na tixola. 7. Fríense polos dous lados e cando se sacan bótanse enriba do papel absorvente para que absorva o sobrante do aceite. 8. Espolvoreaselle por riba azúcar glass ou azúcar avainillado ou calquier outro ó gusto. E por último os deixamos este enlace para ver a última das receitas que podedes facer cos vosos pequenos: http://www.guiainfantil.com/recetas/postres-y-dulces/halloween/canapes-momias-para-el-halloween-de-los-ninos/ Felíz Samaín e que esta noite vos sea do máis propicia!!! |
0 comentarios:
Publicar un comentario