viernes, 31 de octubre de 2014

Receitas para Samaín

Qué mellor forma de celebrar este día tan especial que cunhas receitas moi moi ricas??

Aquí vos deixamos dous que nos gustan un montón!


A primeira é esta:

Dulces para Samaín


Tipo de receta: Doce
Número de partes: 4 porciones
Tempo de preparación: 20 Minutos
Tempo de cocción: 0 Minutos
Listos en: 20 Minutos 
Dificultade: Fácil




Ingredientes:

100 g de azúcre
2 ovos
25 g de mantequilla                                                                                       Medio sobre de levadura 
Ralladura de 1 limón
1 pizca de sal
1 vasito de leite morno
Aceite de oliva


Preparación:


Paso 1: Facer no lume ó almíbar forte có azucre e auga.
Paso 2: Engadir a amendoa e remexer fortemente ata formar unha pasta.Deixar enfriar mentras se confecciona o doce de xema.
Paso 3: No lume facer o almíbar co azucre e auga.Amasar o mazapán e estiralo co rollo da cociña, nunha superficie espolvoreada con azúcre glas.
Paso 4: Cortar tiras de 4 centímetros. E logo éstas en cadrados.
Paso 5: Enrollar cada cadrado nun palito de 1 centímetro de diámetro. Pegar a masa cos dedos para formar uns pequenos cilindros e pasalas por azucre glas. Sacar do palo, deixar secar e rechear co doce de xema.


A segunda é esta:

"Chulas de Calacú"



Ingredientes:

1/2 kg cabaza.
250 grs. de Fariña de trigo.
3 cucharadas soperas de azúcre(colmadas.
Medio sobre de levadura Royal.

2 ovos.
125 ml de leite.
1/2 copa de anís.







Preparación:

1. Poñer a cocer a cabaza cun pouco de sal, durante 10 minutos aprox.

2. Batir a cabaza cocida e engadir ó leite y os ovos, batir.


3. Engadir ó azúcre e ir batendo. Engadir o anís.

4. Engadir a fariña ata que quede unha crema consistente pero sen ser espesa, parecida a das filloas ou crepes.






5. Nunha tixola ponse aceite dabondo e se lle botan unhas mondas de limón ou de laranxa para que o aceite absorva o sabor. Cando estean torradas, retirar.




6. Cun cazo botanse pequenos montóns do amoado ( masa das chulas) na tixola.

7. Fríense polos dous lados e cando se sacan bótanse enriba do papel absorvente para que absorva o sobrante do aceite.

8. Espolvoreaselle por riba azúcar glass ou azúcar avainillado ou calquier outro ó gusto.



E por último os deixamos este enlace para ver a última das receitas que podedes facer cos vosos pequenos:

http://www.guiainfantil.com/recetas/postres-y-dulces/halloween/canapes-momias-para-el-halloween-de-los-ninos/
           Felíz Samaín e que esta noite vos sea do máis propicia!!!







0 comentarios:

Publicar un comentario

 
Cute White Flying Butterfly